fredag 23 november 2012

PVC-golv på nya förskolan – del fyra

Idag har jag mejlat mina frågor till avdelningschefen på samhällsplaneringsavdelningen på stadsdelsförvaltningen:

Varför har de inte följt stadens rekommendationer? Känner de inte till dem eller har de ignorerat dem? Varför har de lagt linoleum i personalrummen men PVC bland barnen?

Jag fick svar ganska omgående. Han lovade att återkomma när han kontrollerat uppgifterna och "det kan ta lite tid eftersom vi måste kontakta JM och miljöförvaltningen". Vi får se hur länge det tar, för mig gick det ganska fort att få kontakt med dem. De skulle också kontakta det bolag som äger friliggande skolor och förskolor.

Idag är sista dagen att tacka ja/nej till plastförskoleplatsen. Det får bli ett nej. Så dumt så dumt.

Trevlig helg! /Katarina

5 kommentarer:

 1. Jag misstänker att precis det här kommer att hända när "vår" förskola renoveras nästa år. Har du några tips på hur vi kan agera innan det är för sent?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mitt tips är att först ta kontakt med Miljöförvaltningen och kolla om de har några rekommendationer att inte använda PVC vid nybygge/renovering. Så var det ju i Stockholm stad och det är bra att ha något dokument eller liknande att luta sig emot.

   Ta sedan kontakt med förskolechefen eller någon på Samhällsplaneringsavdelningen och kolla hur planerna ser ut.

   Det kan också vara smart att prata med andra föräldrar och upplysa dem om problemen så ni blir en stark grupp.

   Stort lycka till! /Katarina

   Radera
 2. Tack för ditt svar! Miljökontoret hade aldrig(!) reflekterat över frågeställningen men skulle ta upp det på nästa veckas möte och återkomma med ett svar. Stadsbyggnadskontoret bryr sig bara om bygget följer boverkets regler så de hade egentligen inget att komma med. Ska snacka med rektorn också. Han har precis beslutat att byta bort alla plasttallrikar mot porslin så han verkar vara lite mottaglig :-)

  SvaraRadera
 3. Bra jobbat! Nu har du i alla fall väckt tanken hos Miljökontoret, hoppas att det leder till något konkret. Och bra om du pratar med rektorn, vill han byta ut tallrikar så borde han vara angelägen om vad som finns i golven där barnen leker. /Katarina

  SvaraRadera
 4. Undrar så hur det har gått med plastgolven på era förskolor? Kom ihåg diskussionen för ett år sen och googlade in av en slump nu. Fick du svar någon gång, Katarina?

  SvaraRadera