Om Katarina

Foto: Sebastian Waldenby

Jag heter Katarina Johansson och jag har skrivit tre böcker. Den första heter Badskumt. Gifterna som gör dig ren, fräsch och snygg och handlar om de kemikalier man kan hitta i sitt badrumsskåp. Den andra heter Den onda badankan. Ditt barn och de osynliga gifterna. Det är en handbok i kemikaliesmart föräldraskap. Den tredje och senaste heter Rumsrent. Hemmafixaren guide till ett giftfritt, miljövänligt och hälsosamt hem. Med den tar jag mig an djungeln av byggprodukter.

Innan jag började skriva böcker höll jag mest på med dokumentärfilm och miljöjournalistik. Jag har också arbetat flera år på Sveriges television med barn- och ungdomsprogram samt nyheter. Jag har ett produktionsbolag tillsammans med en god vän. På vår hemsida kan du läsa om mina egna och våra gemensamma filmproduktioner: Filmosont
Här kan du också se mitt CV: Katarina CV

Sedan våren 2015 arbetar jag som kommunikatör på kemikaliecentrum på Miljöförvaltningen i Stockholm stad. Ett arbete där jag arbetar med kemikaliekommunikation mot bland annat förskola och invånare. Bloggandet är dock helt fristående från mitt arbete på kommunen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar