tisdag 30 april 2013

Beklämmande på Leningrad ZooHej igen!

Kemikalier i all ära men i förra veckan gick djurrättsaktivisten i mig igång. På semester i St Petersburg besökte vi stadens zoo, Rysslands äldsta och näst största djurpark. Men det var länge sedan som en semesteraktivitet gjorde mig så illa berörd.
Mest beklämmande var det att se rovdjuren som var helt traumatiserade. Lejonet, pandan, lodjuret och isbjörnarna gick fram och tillbaka med ett exakt upprepande rörelsemönster.Det var gott om fåglar i parken. I en liknande bur som den här fanns två örnar som gjorde vad de kunde för att sträcka på vingarna ibland.
Här ligger en Skruvhornsget och spejar över vidderna.Zebran stod blixt stilla i sin inomhusbur. Den hade även en dörr ut till en liten gård men den var stängd nu.Middagsdags för två giraffer.Det var nästan så att tårarna började trilla mot slutet. Men framförallt blev jag så arg. Får det verkligen gå till så här i Europa år 2013?

/Katarina5 kommentarer:

 1. Vi var på Nordens ark för två somrar sedan och tigrarna gick fram och tillbaka likt lejonet du visade. Dock hade de betydligt mycket större utrymme att vistas på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet väldigt lite om djur i djurparker och på Nordens ark har jag aldrig varit. Men jag hoppas verkligen och tror att de har det bättre på Noaks ark än i St Petersburg.

   Radera
 2. Oj herregud! Helt sjukt!!!! Jag blir helt chockad!! Verkar parken vara attraktiv???

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den verkade populär. Många småbarnsfamiljer var där och tittade på djuren. Det verkar som att deras isbjörnar var dragplåster eftersom det var dem man såg på stora bilder vid ingången och på affischer. Samtidigt var isbjörnarna som det gjorde mest ont att se, de gick där fram och tillbaka.

   Radera
 3. Åh fy vad obehagligt :( Trodde inte det fanns djurparker som hade djuren i såna burar längre! Vilken ångest! :(

  SvaraRadera