fredag 7 december 2012

Gamla strumpor och annan lump


Ibland blir man riktigt glad när man läser tidningen. Det här har väntat på. H&M ska från och med februari samla in gamla slitna kläder och på så sätt återanvända textilfibrerna. När jag var liten klippte min mamma och jag mattrasor av lumpen som sedan blev tjusiga trasmattor men nuförtiden åker de i soporna.

http://www.dn.se/ekonomi/h--m-satsar-pa-pa-global-kladinsamling

Givetvis ska alla kläder som går att använda i första hand göras det, så man ska fortsätta att låta kläder gå i arv, sälja eller skänka till välgörenhet i första hand. Men ibland finns det ingen återvändo, udda vantar, jätteslitna undertröjor och gamla trosor vill ingen ha. Senast idag åkte faktiskt en trasig strumpa i soporna men jag överväger faktisk att plocka upp den och lägga på hög tills i februari. Så den kommer till nytta.

På tal om trasiga strumpor. Få småsaker gör mig så arg som strumpor som går sönder nästan med en gång. I min strumplåda har jag exemplar från typ 1997 som fortfarande är hela, köpta på Lindex. De görs inte längre, de var för bra och på så sätt inte tillräckligt lönsamma misstänker jag. De flesta strumpor som köps idag håller bara några månader vilket är ett så onödigt resursslöseri. Jag är beredd att betala ganska mycket för strumpor som jag vet håller länge så de borde ju finnas på marknaden. I förra veckan köpte jag tre nya par av ekologisk bambu, hoppas innerligt att de håller måttet.

Sov gott! /Katarina


3 kommentarer:

 1. Strumpor som fått hål i hälen brukar jag klippa av - överdelen, speciellt om mönstret är kul, trär man över en större glasburk. Lite tjusigare att ha i pysselhyllan med saker i :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad smart, tack för tips! Jag är inte särskilt bra på att pyssla men det här skulle ju till och med jag fixa. Kanske kan man även använda strumpan till att trä över en glasnappflaska för att göra den mer greppvänlig och stöttålig. /Katarina

   Radera
 2. När strumpan är för liten eller har hål i sig så brukar jag knyta ihop strumporna med varan :) Perfekt som En leksak till hunden eller katten. Man kan också fortsätta knyta ihop flera strumpor i varan: Julgrans pynt :-)

  SvaraRadera