måndag 25 november 2013

Badankan har gått i ide


Hej!

Det är inte så mycket bloggande, skrivande eller föreläsande nuförtiden. Det har sin förklaring. För två veckor sedan kom en väldigt liten och väldigt söt person in i mitt liv, alldeles för tidigt. Det har varit en krånglig graviditet med alla tänkbara krämpor, sjukskrivningar och sjukhusvistelser. Nu bor jag och lillebror på en neonatalavdelning men räknar med att vara hemma till jul i alla fall.

Tyvärr har jag varit tvungen att ställa in alla planerade föreläsningar under november och december. Och det kommer troligen även fortsättningsvis bli glest med inlägg i blogg och på FB ett tag. Men förhoppningsvis väcker föräldrarledigheten så småningom nya frågor kring barn, hälsa och kemikalier och genererar stoff till nya inlägg.

Ha det fint så länge! /Katarina

14 kommentarer:

 1. Stort grattis till den lilla!!! Kramar Sara

  SvaraRadera
 2. Grattis till underverket!!

  /Karin

  SvaraRadera
 3. Stort grattis til bebisen. Jag hoppas verkligen ni får komma hem till jul och att han snart blir stark och pigg. Kram från en tacksam bokläsare (har läst båda dina böcker med stor behållning). :)

  SvaraRadera
 4. Jag har precis påbörjat resan mot ett giftfriare liv. Men jag är verkligen nybörjare och känner att allt blir lite övermäktigt. ALLT är ju farligt!

  Jag har dock två frågor som dök upp nu när jag läste ditt inlägg om barnrummet.

  Jag har precis byggt ett bord själv som jag är galet nöjd med MEEN det är av en osb-skiva. Den är spacklad med möbelspackel och sen vaxad. Är mitt nybyggda matbord en giftfälla?

  Och jag har en helt vanlig osb-skiva som sänggavel i sovrummet. Jag har alltså inte gjort nått med den mer än köpt den på bygghandel och satt den bakom sängen. Är den också alldeles giftig?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Jag vet ingenting direkt om obs-skivor. Antar att det är någon form av pressat och limmat trämaterial. Du kan ju alltid fråga i affären vad det är för slags lim som används. De flesta limångor brukar avdunsta efter en tid så därför kan det vara bra att lufta ut sådana material ett tag innan man tar in dem. Nästa gång du ska bygga kan du ta hjälp av Folksams byggmiljöguide, går att hitta på nätet: http://www.folksam.se/testergodarad/byggaochrenovera/renoveramiljovanligt.
   Där kan du läsa om olika spackel, byggskivor mm.
   /Katarina

   Radera
  2. Tack tack för att du tog dej tid att svara! Ska genast kika in på sidan du rekommenderade!

   Radera
 5. Hej Katarina!

  Vet du om det är några risker med träolja för matbord och andra möbler, och har du några tips? Oljan vi använder nu är "baserad på vegetabiliska oljor" mer står inte på förpackningen. Enligt Ekobyggportalen (http://ekobyggportalen.se/byggmaterial/traoljalackbets-mminomhus/) verkar linolja bäst, men det framgår inte om det finns några risker med linolja. Jag har även sökt på internet efter miljömärkta träoljor utan framgång.

  Tacksam för svar och tips!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Jag brukar polera mina gamla teakmöbler med en hemmagjord olja som består av 2 delar olivolja och 1 del citronjuice. Det blir väldigt bra. /Katarina

   Radera
 6. Tänk nu har mitt tjatande gett resultat du kommer till Örebro och föreläser jippi:)
  Kommer du prata om båda dina böcker?
  Ska bli kul att höra dig

  SvaraRadera