måndag 26 augusti 2013

Barnrummet äntligen klart!


Hej, long time no see!

Nu är jag tillbaka i vardagen och verkligheten igen och i förra veckan fick vi äntligen ordning på barnrummet. Vi började ju tapetsera redan i januari men sedan har det gått trögt. Men nu så! I förra veckan köpte vi ett stort gammalt serveringsskåp från 40-talet på Blocket. Där får alla leksaker, kläder och sängkläder plats, och mer därtill. Köpte även en begagnad juniorsäng av några kompisar samt satte upp lite hyllor och tavlor.


Ett gammalt serveringsskåpet är optimalt i ett barnrum tycker jag, det rymmer ju så mycket. Och så är det bra att man kan stänga om prylarna när de inte används, då slipper man så mycket damm som vid öppen förvaring. Sen så gillar jag ju gamla möbler från 40-talet, tycker att de är mycket snyggare än nya. Och så gillar jag möbler av solitt trä och på det här sättet får man mycket mer för pengarna. Dessutom slipper man nya spånskivor och limmer som kan dunsta diverse kemikalier.

Generellt kan man säga att jag hellre väljer naturmaterial än syntet; gardiner av bomull, matta av ull mm. Men jag kan ändå inte påstå att jag har helt full koll på vad alla prylar består av. Jag vet exempelvis inte exakt vad alla träleksaker är målade och lackade med, mycket är presenter och ärvegods. Men jag gör så gott jag kan och tror i alla fall att jag lyckas slippa värstingarna. Inga leksaker av mjukplast och ingen elektronik, i alla fall inte än så länge. Och när jag handlar själv gör jag det oftast i leksaksbutiker med ekologisk profil och förlitar mig på att de har koll, helt enkelt.

Ha de gott, hörs snart igen!